Over mij

Welkom op mijn website. Ik ben Marieke, speelse en geduldige mama van een prachtige dochter. Met een voorliefde voor gezond en lekker eten. Een down-to-earth wereldverbeteraar met een knipoog.


Mijn kleine gelukjes zijn o.a.:

  • Wakker worden met fluitende vogels en dat streepje zon

  • De heerlijke geur van fresia’s of hyacinten

  • Dochterlief die na een zalige massage in dromenland belandt en ’s morgens frivool ontwaakt

  • Een energieke Nia-les

  • Een knuffel van een kind of uitbundige schaterlach

Sinds enkele jaren ben ik mij bewuster geworden van ons zelfhelend vermogen. Ons lichaam is zo wijs en door goed te luisteren en te zorgen voor ons lichaam kunnen we onze eigen gezondheid mee beïnvloeden.


De grond zakte onder mijn voeten weg toen ik het ideale gezinsplaatje met mijn jeugdliefde moest loslaten. Het viel me zwaar om alleen verder te gaan met mijn dochter en te blijven presteren op mijn werk. Ik werd geconfronteerd met de vraag ‘wie ben ik nu eigenlijk?’. Het verdriet en perfectionisme hebben me toen de das omgedaan. Dit is mijn kantelmoment geweest en het begin van een helende reis, waarin ook veel verdrongen aspecten om aandacht begonnen te schreeuwen. In die periode ben ik ook mijn loopbaan onder de loep gaan nemen. Omdat het zo moest zijn viel mijn oog toen op een artikel over Nia. Mijn hart maakte meteen een vreugdesprong. Ik ben blij dat ik naar die vreugdesprong geluisterd heb, want Nia, yoga en emotioneel lichaamswerk bleken mijn reddingsboei te zijn. Na een lange zoektocht en ondertussen ingewijd te zijn in de Yoga en Nia filosofie, werd het voor mezelf steeds duidelijker dat ik ook mijn steen wou bijdragen om andere mensen te helpen. Om hen terug lekker in hun vel te doen voelen, via beweging en lichaamswerk. Het leven is constant in evolutie en zo is dat ook bij ons, heel lang heb ik enkel in mijn hoofd geleefd en in functie van anderen. Mijn lichaam heeft me daar attent op gemaakt. Het wil erkend worden, kunnen bewegen, voelen, genieten en grenzen stellen. Ik ben dus dankbaar voor het geschenk dat deze periode mij gegeven heeft. Deze donkere fases in ons leven kunnen ons ook heel veel wijsheid meegeven. Zo is Zaniya geboren om jou te leren hoe te dansen in de regen zonder helemaal doorweekt te zijn.


Bio:

Naast mijn administratieve en commerciële functies heb ik als onthaalmoeder bij Kind & Gezin veel mogen leren van kinderen en hun ouders. Nadien ben ik mij gaan bijscholen om mijn echte levensmissie te kunnen volbrengen en heb ik de volgende opleidingen gevolgd: Kinderyoga bij You-Ki , Nia White Belt, Cosmetisch masseuse te Syntra, Stoelmassage, Japanse gelaats-en schoudermassage, Zwangerschapsmassage, Holistische tieneryoga en kindermassage bij Arterre. Om jullie het beste te kunnen meegeven blijf ik me steeds in deze thema’s verdiepen. Het leven is één onuitputtelijke les.