Kinderyoga vanaf 5 jaar

Kinderyogasessies zijn veelzijdig en veranderen wekelijks met thema’s die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. Naast yogahoudingen doen we ook aan (bewegings)spel, meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen, massage, schilderen en tekenen. Door kinderyoga is je kind niet alleen aan het bewegen maar ontwikkelt je kind ook:

 • Creativiteit en zelfexpressie

 • Zelfvertrouwen en balans

 • Kalmte en emotionele stabiliteit

 • Flexibiliteit en kracht

 • Mentale gezondheid, positieve instelling en welzijn.

 • Het aanleren van geweldloosheid en samenwerking

 • Concentratie, discipline en verbeterde leerprestaties

 • Eerbied voor het leven

 • Een harmonieus lichaam

Een harmonieus lichaam: yoga bevordert een correct houding, een rechte wervelkolom, soepele spieren, sterke botten, gezonde longen met een ontspannen en vrije ademhaling.

Dit alles gebeurt op een speelse en non-competitieve manier. Deze non-competitieve benadering bevordert de zelfverzekerdheid en acceptatie. Zoals het nu is, is het goed! In plaats van je te concentreren op wat je niet kan doen, is het fijn te genieten van wat je juist wel kan doen en jezelf te zien groeien in je proces. • Kinderyoga: 3de kleuterklas tot 9-10 jaar

 • Tieneryoga: 9 – 12 jaar

 • Ouder-kindyoga

 • Kindermassage
De huidige samenleving groeit razendsnel, het is een jungle van eindeloos veel keuzemogelijkheden en snelle (online) communicatie waarbij het rationele voorop staat. Iedere ouder voelt diep van binnen de nostalgie van het stille, non-digitale tijdperk van onze voorouders, toen tijd werd doorgebracht bij een haardvuur, wolken werden geteld en er met elkaar werd gelachen om kleine dingen. Hoewel weinig stadskinderen vandaag de dag deze natuurlijke ervaring zullen hebben, is het verlangen ernaar wel onbewust aanwezig.

We zijn minder in contact met de natuur en we zijn geneigd het lichaam op een automatische, onnatuurlijke manier te bewegen. Veel zitten is voor ons heel normaal geworden, waardoor het lichaam stijver en stijver wordt. Ook kinderen zijn vaak wat stijf en minder in beweging. Met slechts een paar sleutels van de oude wijsheid van yoga, zal een kind zijn wezenlijke natuur weer herkennen.


Daarom wil ik beginnen bij het begin, bij het planten van een zaadje waar ieder kind de rest van zijn of haar leven profijt van heeft.

Door kinderyoga en kindermassages wil ik ze spelenderwijs leren om goed naar hun lichaam te luisteren, dat ze zichzelf mogen ontdekken en zijn, waarbij ze leren omgaan met zichzelf en de wereld om zich heen. Respectvol leren omgaan met anderen en samenwerken, en bovenal bewegen met plezier. Ook de (groot)ouders kunnen van dit aanbod meegenieten en samen met hun (klein)kind quality time doorbrengen.