De pracht en kracht van menselijkheid


Al een hele poos speelt de vraag door mijn hoofd: wat is mijn meerwaarde voor deze wereld? Waarom ben ik hier op deze wereld geboren? Deze vraag ben ik mij bewust gaan stellen na de klap in mijn gezicht, mijn ogen begonnen zich geleidelijk aan te openen vanaf toen… Maar, het is niet zomaar een vraag waar je klaar duidelijk een antwoord op vindt, ik toch niet. Dat is een pad dat je inslaat en gaandeweg krijg je steeds meer wegwijzers die jou de weg wijzen, maar ook daar blijf jij de keuze hebben welke je kiest. Het blijft jouw verantwoordelijkheid. En ik begin te beseffen dat het echt in de kleine dingen zit, we hoeven niet groots te zijn of een grootse gave te hebben om iets te betekenen. Ieder van ons heeft een doel hier en ieder van ons heeft zijn of haar talent.


De demonen in mijn hoofd willen mij soms nog voor de zot houden waardoor ik onzeker kan worden, me minderwaardig kan voelen, me diep geraakt en klein kan voelen. Maar het is in die dieptes dat we kunnen groeien en uit onze ‘fouten’ leren we. De geboorte van Zaniya, om mijn eigen ding te gaan creëren in de wereld, loopt, zoals vanzelfsprekend, niet van een leien dakje… Het is met vallen en opstaan. Een groeiproces dat tijd vraagt en bereidheid om te willen groeien. Het leert me om mild te zijn voor mezelf, mijn perfectionisme op bepaalde vlakken wat los te laten. Ja, ik maak ‘vergissingen’. Vandaag dacht ik tijdens mijn Nia les: oeps dat was even niet zoals gepland. Maar: wie ligt er wakker van? Heb ik er iemand kwaad met gedaan? Hebben we er plezier in? Durven we los te laten en zien wat er komt? … Aha, okay, daar zit de les dan in! Dat voorbeeld wil IK doorgeven in mijn praktijk Zaniya. We zijn menselijk en we mogen fouten maken. Zolang je intentie maar goed zit. Zie de kracht van imperfectie: authenticiteit, plezier, loslaten, uitdaging, groei, …


Durf fouten maken, lach ermee, laat perfectie los, respecteer elkaar, sta klaar voor elkaar, laat elkaar groeien, open je hart voor elkaar ipv hard te zijn. Dit wil ik al doende meegeven aan jullie. Ook wil ik tijd kunnen maken voor jullie. Ik wil kunnen luisteren naar jullie verhaal. Voor mij ben jij een uniek mens met een verhaal die recht heeft op een persoonlijk onthaal.


Het is simpel, het is niet groots, en ik vond het zo vanzelfsprekend en normaal dat ik er voorbij keek en de meerwaarde er niet van in zag. Nu durf ik te zeggen waar ik, Marieke, met Zaniya voor sta en dat is: Menselijkheid, Persoonlijkheid, Stilte, Rust en daaruit vloeit Geluk, Tevredenheid, Openheid, Levensvreugde, Verbondenheid, Waardering en Groei ...


Welkom en voel je thuis


Liefs,

Marieke