Nature shows us the way


Een paar weken terug viel mijn oog op deze mooie bloemknoppen. Verbaasd en eigenlijk ook niet, laat ons dus zeggen vol bewondering. Ik moest stiekem een beetje glimlachen, het gaf me vertrouwen. Deze orchidee staat hier reeds enkele jaren zonder te bloeien. Toch bleef ik haar intuïtief verzorgen, haar wortels en naakte bladeren. En nu opeens, terwijl ik door deze (soms donkere) periode van zelfzorg en verstilling ga geeft zij mij een hoopvol teken. Hoe krachtig en prachtig is de natuur toch, zij toont ons hoe het leven hoort te verlopen.


Ook al zie je zo lange tijd geen vooruitgang, geen bloei, geen licht toch is er zoveel gaande en komt er na al die tijd terug leven. Het leven nodigt ons uit om los te laten, om al je kracht aan je wortels te geven, om naakt te durven staan, om te verstillen, om te groeien van binnenuit en te vertrouwen op haar ritme. Ook volgt de orchidee niet het ritme van de krokus of van de appelboom. Neen de orchidee is de orchidee en volgt trouw haar eigen ritme.


Een extra mooie noot voor mezelf is dat ze terug is beginnen bloeien nadat ik de foto van mijn dierbare opa erbij had geplaatst. Alles is energie, alles is liefde.

Liefde is onze ultieme heling.


#NaturalTime #Love #Energy #HaveFaith #Nature #Opa #DontGiveUp


Foto: Zaniya