Everything is gonna be okay


Mijn geduld en vertrouwen wordt op de proef gesteld. Ja, het is soms héél moeilijk, confronterend en pijnlijk. Mensen die 1 of andere 'chronische aandoening' hebben (als tegenreactie, de manier hoe ons lichaam tegen ons praat) zullen dit hoogstwaarschijnlijk herkennen. Anderen zullen hun mening erop na houden. En dat onbegrip begint me soms te irriteren (facing my dark side ;-) ), maar nodigt me ook meer en meer uit naar focus op mezelf. Want net die angst en druk zijn geen goeie basis voor herstel.


Dus, pak ik mezelf eens goed vast, laat ik zijn wat er is en geef ik mezelf veel liefde en mildheid want hieruit kan ik wel heling halen. (lees: dit blijft vaak nog een uitdaging, maar net die uitdagingen zijn er om ons te laten groeien)


Ik hoor de stem van mijn lichaam en zoek verder hoe ik zelf mijn verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn eigen genezing. Gezondheid en geluk zijn een werkwoord waarvoor iedereen de volle verantwoordelijkheid draagt. Iedereen heeft de mogelijkheid en het recht om de oorzaken van zijn lijden te onderzoeken en zichzelf daarvan te bevrijden, om zo weer innerlijke rust en gezondheid te mogen ervaren.


Uit de muziek van Fia haal ik veel steun en (h)erkenning. Dit liedje 'River' resoneert helemaal met mij:


“I went down to the river

I needed to hear her sing

And I asked her to wash away

This heavy feeling

I’ve been carrying the world on my shoulders

I’ve been meeting everybody’s needs

And somewhere in the middle

I lost track of me


And the river she said

Let it go x4

Let it flow x4

Everything’s gonna be ok

Give yourself some love today


I’m a woman who knows I am worthy of the best

So much fire and go

That I sometimes forget to rest

I’ve been burning my candles at both ends

Getting caught up in my masculine

My Soul is yearning for water

Less yang more yin


And the river she said

Let it go x4

Let it flow x4

Everything’s gonna be ok

Give yourself some love today


Finding balance

between giving and receiving

All bringers of light

Need time for being


And the river she said...”


So, note to self:

‘Everything’s gonna be ok. Give yourself some love today’


Big hug and give yourself also a big hug.

With love, Marieke 💚🌸Picture: Zaniya

Lyrics River: Fia


#Selflove #Selfcare #Healing #Trust #Patience #Hug #Zaniya #FiasMusic