Save the bee and the planet


Ik was deze week op zoek naar een oude foto die ik gemaakt had van een bij, maar zonder resultaat. Het was ook niet mijn beste dag, de zon lonkte af en toe, maar tevergeefs. Tot ik mezelf verplichtte om mijn wandelschoenen aan te trekken en mijn fototoestel vast te grijpen. Toen ik het groen in wandelde en kleine lieveheersbeestjes begon op te merken en vast te leggen met mijn camera begon ik meer innerlijke rust te ervaren. Ik passeerde de kleurrijke en mooie klokken van het vingerhoedskruid. Ik stond even stil om deze op mijn gevoelige plaat vast te leggen en zag opeens een bij. Jammer genoeg was ik te laat en zette uiteindelijk mijn wandeling verder. Een paar meter verderop had ik toch het gevoel dat ik terug wou keren want ik voelde dat er meer bijtjes zouden zitten. Zo gevoeld, zo gedaan (we zijn aan het leren, jippie ;-) ) Ik heb me geduldig dichter bij de bloemen genesteld en mijn geduld en intuïtie werd beloond. In afstand was het geen wonderbaarlijke wandeling, maar mijn zintuigen en hele zijn hebben genoten van al die natuurlijke pracht (ego vs soul). Een beetje verderop voelde het alsof ik werd opgevangen in een klankbad van allerlei kleine vogeltjes. Mmm heerlijk toch wat je als geschenk krijgt als je bewust je tijd er voor neemt en je gevoel volgt.


Om terug te komen bij het begin van mijn verhaal. Deze week is het de week van de bij en dat wou ik niet zomaar ongemerkt laten passeren. Want bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen. Wist je dat er zonder hen o.a. geen heerlijke kersen, appels, frambozen, courgettes, paprika’s, advocado’s, … meer op ons bord zouden liggen?


Jammer genoeg sterven er steeds meer bijen. Dit komt door een bepaalde parasiet, maar ook omdat er onvoldoende geschikt leefmilieu voor hen is en door het gebruik van pesticiden.


Maar, het is nog niet te laat, alle beetjes helpen voor die beestjes, dus:

🐝 laat die pesticiden achterwege, laat de natuur haar werk doen ipv haar tegen te werken.

🐝 zorg zelf voor meer kleur en bijensnoep in je tuin en creëer een bijenvriendelijke tuin (ook vlinders komen dan dankbaar rondfladderen in je buurt)


Draag jij ook je steentje bij voor de bij? Save the bee and save the planet.


Dankjewel, de bijtjes en Marieke

🐝🌍🌺🌳🦋#WeekVanDeBij #SaveTheBee #SaveThePlanet #Bee #NoPesticides #Nature #CaptureTheMoment #GoOutside #DingenDieJeAlleenZietAlsJeErDeTijdVoorNeemt #MindfulWalking #MindfulPhotograpy